Aanbod voor de 45-plussers

4 Reflectiemomenten over je loopbaan/leven

Als 45-plusser heb je al een drukke tijd achter de rug wat professionele en persoonlijke uitdagingen betreft. Je hebt veel energie gestopt in het uitbouwen van je loopbaan, al dan niet in combinatie met de intense beleving van het ouderschap. Het leven lijkt wel voorbij gevlogen. En dat brengt soms een gevoel van onrust met zich mee, want je wil nog zoveel doen en leren en ontdekken...

Maar er is ook een andere realiteit die zich geleidelijk aan laat zien: je wordt ouder. Je hebt niet meer die onuitputtelijke energie als van voorheen. Je geheugen durft je al eens in de steek te laten. Vriendschappen krijgen een diepere dimensie. Als de kinderen het huis uit zijn, komt er vaak ook een nieuwe fase in de relatie met je partner. En ook je kijk op je professionele activiteiten is veranderd: enerzijds weet je wat je ervaring en kennis waard zijn en staan je competenties niet meer ter discussie. Dit geeft je zelfvertrouwen. Anderzijds zijn er een aantal vooroordelen over "oudere werknemers" waardoor de kansen om door te groeien niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Dit maakt je wel eens onzeker.

Wat zou je ervan denken om even stil te staan bij deze intensieve leertijd en even te genieten van de oogst tot nu toe? Je zal reflecteren over diverse thema's:

  • hoe streef je naar een gezond lichaam, een flexibele mindset,  een goede energiebalans, ?
  • welke competenties, kennis en vaardigheden heb je al ontwikkeld en welke criteria gebruik je voor je nog te ontwikkelen competenties?,
  • hoe krijg je inzicht in je eigen motivatiedrivers en -afremmers en hoe blijf je jezelf motiveren?,
  • hoe geef je leiding aan jezelf en aan datgene wat je belangrijk/waardevol vindt?

Vanuit nieuwe inzichten tijdens deze reflectiemomenten maak je bewuste keuzes, creëer je een helder loopbaanperspectief en weet je om te gaan met veranderingen.

Deze 4 reflectiemomenten kan onder verschillende vormen. Open groepsinschrijving of individuele reflectietijd. Beiden zijn mogelijk. Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek via een eenvoudig mailtje.

 

Individuele coaching

Je bent niet tevreden over de huidige situatie in je werk/leven. Je wenst iets meer, beter of nieuw. (bvb. je wenst meer daadkracht,  je wil beter leren omgaan met je emoties of met stress,  je overweegt om op zoek te gaan naar een nieuwe job).

Hierbij zoek je persoonlijke begeleiding door een gecertificeerde coach. Dan kan je bij Karen terecht voor een individuele coaching op een tijdstip wanneer het jou het beste past. Een persoonlijk traject verloopt als volgt:

  • Tijdens een kosteloos verkennend gesprek van anderhalf uur ga je met Karen je specifieke vraag, wensen en verwachtingen bespreken en bepaal je samen heldere doelen je met dit persoonlijk traject wil bereiken. Ook de coachingsaanpak wordt  door Karen zorgvuldig toegelicht.
  • Elke coachingssessie duurt 2 uur.
  • Data en de regelmaat van de sessies worden samen bepaald.
  • De coachingssessies gaan in principe door in Huize Hemelrijk in Vlezenbeek (of mits onderling overleg op een andere locatie).

Een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan via een eenvoudig mailtje.

 

Neem deel aan een driedaagse met als thema:  Ken je jouw belemmeringen of bén je ze?

Karen organiseert in samenwerking met Sanne Bruijne regelmatig een driedaags intensief seminar 'One Life Two Realities'. Met maximum 8 deelnemers ga je intensief in 7 stappen aan de slag met het zichtbaar maken van je belemmerende overtuigingen, die je weghouden van je natuurlijke flow en datgene wat je zo graag wil realiseren. Er worden verschillende tools aangereikt om jouw mechanismes helder te maken en ze vervolgens te kantelen. Daarna oefen je hoe je meer keuzevrijheid kan creëren, waardoor je je leven zelf meer in handen neemt en daardoor ook meer open staat voor nieuwe ervaringen.

Dit programma wordt 1 keer per kwartaal georganiseerd en is open voor alle leeftijden (het is dus niet specifiek voor 45-plussers). Een divers gezelschap met ieder een eigen themafocus maakt het heel leerrijk. Het delen van inzichten en de zoektocht stapsgewijs met elkaar vorm geven, wordt telkens als heel waardevol ervaren. Meer dan 150 mensen hebben dit seminar reeds gevolgd.  De eerstvolgende data vind je in de agenda. Lees meer over het programma op de site van One Life Two Realities.

 

Doe mee aan een Opstellingsavond

Een systeemopstelling is een visualisatie van je vraag of thema, waarbij andere mensen -die ook aanwezig zijn op deze opstellingsavond- elementen uit jouw thema of familie representeren. Zo kan jij de stroeve relatie met je dochter verkennen of wil je onderzoeken waarom dominantie jou compleet verlammen.  Op een integere en respectvolle manier brengen we beweging waar mogelijk.

Karen organiseert deze opstellingsavonden samen met Stien Michiels. Laat Karen even weten dat je interesse hebt en dan meldt ze jou wat data.

Scroll to Top